Provinssi

Provinssi
Tarjotaan jalostukseen, keinosiemennyksenä ja siirtona.

Voitokkaan Provinssin (i. Suikun Ero) sukutaulun takaa löytyy ylistarolainen Korkiavuoren raviperhe, joka on jalostanut tätä emälinjaa jo vuosikymmeniä. Tällä hetkellä tallin hevosista otsikoissa ovat Anssiinan varsat, Joriini ja Jontikka. Samalta emälinjalta muuten kuin Provinssikin.

Paras millä olen ajanut!
Provinssin 22 voitoista suurimman osan ajanut Hannu Hietanen kehuu edelleen oriitta ja sen sukua.

”Vaari on aikanaan ajanut Hokmannilla, joka oli tosi hyvä hevonen, ja minä pärjäsin Provinssilla. Olen edelleen sanonut Provinssin nimen, kun on kysytty parasta suomenhevosta, jolla olen ajanut”, Hietanen muisteli Korkiavuoren menestyshevosia.
Hietasen tallissa valmentautuu tällä hetkellä kilparadoille myös yksi provinssilainen. Nyt nelivuotiaaksi varttunut Pro tuntuu juoksijalta.
”Helpporavinen ja hyväluonteinen varsa. Kyllä se juosta osaa, ja ravi kävi heti. Aika näyttää mihin se ehtii”.

Ravivalmentaja Tommi Ala-Nikkolakin on ottanut tuntumaa provinssilaisiin. Promilla opetteli raviaakkoset Ilmajoella.
”Erittäin mieluinen varsa. Emä Passin Liina voitti Satakunta-ajon. Seuraan Provinssilaisten edesottamuksia mielenkiinnolla”, kertoi Ala-Nikkola.

Profiili tähtää Derbyyn
Provinssin varsoista on radoilla nähty vasta Profiili. Nelivuotiskausi alkoi komeasti kolmella voitolla. Oriin otteista innostui myös menestysvalmentaja Antti Ojanperä, joka osti Profiilin.
”Seurasin sen kaikki kilpailut, ja tein siitä nopeasti kaupat. Avauskilpailu syksyn Satakunta -ajossa meni varusterikon takia piloille. Profiili siirtyi tauolle, ja sen tähtäin asetettiin heti viisivuotiskauteen. Tärkein maali on syksyllä ajettava viisivuotiaiden Derby. Uskon, että sillä on siinä oma sanansa sanottavana”, laskee Ojanperä.

Provinssi käytettävissä keinosiemennyksenä Jalasjärven Alavallissa, K-Top Stablen tiloissa. Myös tuoresiirrot onnistuu.