Tamman tuonti

Tamman tuonti oriasemalle

Tarkkailu

Kun olet päättänyt astuttaa tammasi asemallamme, tamman kiiman tarkkailu kannattaa aloittaa. Jokainen tamma ei kuitenkaan näytä kiimaansa kotioloissa, jolloin tamman voi tuoda suoraan tutkittavaksi, jolloin saamme kiinni kiimakierrosta, ja voimme alkaa suunnitella siemennystä.

Tamman kiimakierron pituus on keskimäärin 21-22 päivää, josta noin yhden viikon tamma on kiimassa, ja kaksi viikkoa ilman kiiman merkkejä. Jokainen tamma on oma yksilönsä ja siksi suosittelemmekin tammasi tuomista kontrollista aina tiinehtymiseen asti asemalle. Tällöin pääsemme useimmiten  parhaaseen lopputulokseen.

2023 Uuutuus

Tarjoamme mahdollisuutta tamman kuljetuksiin asemalle ja takaisin. Kysy Tarjous!

Yhteydenotto

Tiedustele, milloin eläinlääkäri on paikalla oriasemalla jotta tamma saadaan tutkittua ultraäänilaitteella, ja milloin on mahdollista saada valitsemasi oriin siementä. Oriaseman henkilökunta voi auttaa myös oriin valitsemisessa, jos tarvitset siihen apua. (Satu p.0505148486)

Valmistelu asemalle

Tuothan hevosesi tilallemme madotettuna ja rokotettuna. Tammasi ei tarvitse paljoa varusteita oriasemalla oleiluun, hyvä riimu ja naru riittää pitkälle. Jos Suomen kesä on sateinen, on hyvä varata sadeloimi mukaan. Henkilökunnalle täytyy ilmoittaa, jos tamman käsittelyssä tai terveydentilassa on jotain huomioitavaa, esimerkiksi jos sillä on allergioita.

Vuorokausihintaan kuuluu hevoselle heinä, kaura, kivennäinen ja suola. Mahdollisia lisäruokia on esimerkiksi TalliPro Breeder. Pyrimme hoitamaan tammat laitumessa, jolloin takakengät on otettava pois turvallisuussyistä. Jos hevonen halutaan hoitaa yksittäin karsinassa + tarhassa, kengät voi pitää jalassa. (karsinahoitohinta on eri)

Ruokinnasta

Tamman ruokinta ennen siemennystä on hyvä pitää mahdollisimman normaalina. Laidunruoho ja ulkona olo on hyväksi astutettavalle ja jo tiineelle tammalle. Normaalia laihemmat tammat tiinehtyvät keskimäärin huonommin kuin muut.  Tiineyden aiheuttama ruokinnan lisätarve korostuu viimeisien 90 vuorokauden aikana (valkuainen!). Rasvalisä tiineyden lopulla parantaa maidontuotantoa, esim. kasviöljyt. Huolehdithan riittävästä vitamiinien saamisesta (ADE). Imettävän tamman energian ja valkuaisen saanti on turvattava. Valkuaisen tarve on noin kaksinkertainen tiineysaikaan verrattuna, ja energiantarve kasvaa 30-40%. Paras ruokintamuoto imettävälle tammalle on laidun.Huomioithan että laitumella on oikeasti riittävästi syötävää ja tarvittaessa annat lisäruokaa jos laidun ehtyy.

 

Tulo asemalle

Asiakkaille on varattu parkkipaikka tallin edessä ja kulku hevosen kanssa talliin ohjeiden mukaan. Kun tulet tammasi kanssa asemallemme, käythän tallissa varmistamassa, milloin voit tuoda hevosesi sisälle. Siivoathan hevosesi mahdolliset jätökset parkkipaikalta. Jos olet päiväkäynnillä tammasi kanssa, päiväkarsina/tarha on mahdollista varata, jos tammasi kanssa pitää odotella tai haluat jättää tammasi meille hoitoon tutkimuksien ajaksi.

Vastuu

Pyrimme hoitamaan hevosesi mahdollisimman hyvin. Huolehdithan halutessasi tammallesi vakuutuksen. Varsamaksu maksetaan suoraan orin omistajalle. Hän laskuttaa sen. Muistathan ilmoittaa varsasi syntymisen Hippokselle 1kk syntymästä, välttyäksesi korotetuilta rekisteröintihinnoilta.

tm2