Oriit 2021

Tosi-Romeo 1349-00R

Estehevonen suurella sydämellä

Pitkän kilpailu-uran tehnyt ori, joka sai jäädä kilpailukauden 2017 jälkeen hopeamitali kaulassa terveenä eläkkeelle. Romeo on herkkä herrasmies, joka rakastaa hyppäämistä ja esiintymistä. Sen työmoraali on aina ollut korkea. Laukka on laadukasta ja ravi lennokasta, tätä se on periyttänyt myös jälkeläisilleen.

Tosi-Romeo on osallistunut Oulun yliopiston geenitutkimukseen, tutkimustuloksen perusteella sen DMRT3 genotyyppi on CC, MSTN on TT ja mitokodrion äitiryhmä on L.

Kyvykäs , hyväluontoinen, herkkä ja kyvyt ratsastaa. Upea laukka. Jälkeläiset ovat olleet hyväluonteisia ja helppoja kouluttaa.

Lue lisää Romeon Facebookista!

Varsamaksu 600€

i. Tosi-Aatos ii. Tosi-Pinko iii. Toli
iie. Eri-Musta
ie. Täplä iei. Tutka
iee. Likka
e. A.T. Rita ei. Fluori eii. Hilu
eie. Fortima
ee. Ramina eei. Salperi
eee. Tarina

Tintin Muskotti

Tarjotaan jalostukseen kaudella 2020 siirtona sekä keinosiemennyksenä P suunnan I -ktk ori tarjolla jalostukseen kaudella 2020

Monipuolinen hevonen, kiltti, yritteliäs, runsasjouhinen, geenitestattu DRMT3 CA, kantaa hopeageeniä.

Pienhevosten koulumestaruus kultaa – 2018 sekä 2019.

Pohjanmaan senioreiden sekä suomenhevosten kouluranking I –  2018 sekä 2019.

Pohjanmaan suomenhevosten kouluratsastuksen aluemestaruus  pronssia 2018 ja kultaa 2019.

Useita sijoituksia II –tason kouluratsastusluokissa Helppo B ja A – 2018 sekä 2019.

Kilpailee kaudella 2020 alue- ja kansallisella tasolla kouluratsastuksessa.

Jälkeläisiä tällä hetkellä 3kpl, tiineyttää hyvin.

Lue lisää Tintin Muskotin Facebookista!

Varsamaksu 600€

i. Jeppo ii. Imuri iii. Vetori
iie. Forttiina
ie. Lilperin Lissu iei. Lilperi
iee. Huvino
e. Vieno-Kaneli ei. Jessimo eii. Kimmoke
eie. Jessi-Mei
ee. H.H. Veera eei. Hilun-Valtti
eee. Helmi

Lakeus Kingi

Lakeus Kingi tarjotaan jalostukseen kaudella 2020.

Varsamaksu 600 €

Lue lisää Kingin Facebookista!

i. Kuningas Ässä ii. Onnipoika iii. Mallipoika
iie. Oona
ie. Salama-Ässä iei. Hiluri
iee. Ässän-Tyttö
e. Lakeus Primaveera ei. Pilven Poika eii. Ukko-Veto
eie. Elotar
ee. Roma-Relni eei. Vikuneeri
eee. Turoma

R.T. Kajaus

R.T. Kajaus on monipuolinen ja rohkea suoritushevonen. Luonteeltaan tämä erisukuinen kirppulainen ori on tasainen ja rehellinen sekä toimiva niin ratsastuksessa kuin ajossakin. Se on periyttänyt mutkatonta, palvelevaa ja seurallista luonnettaan vahvasti jälkeläisilleen. Kajauksella on irtonaiset, tahdikkaat askellajit, erittäin hieno käynti, joustava ravi ja hyvä laukka. Se on kevyt ja ryhdikäs ratsutyypin ori, jolla on esteillä hyvä jalkatekniikka ja suuri kapasiteetti. Ori osallistui suomenhevosen ravivarmuusgeenitutkimukseen (DMRT3) ja on AC-tyyppiä. 

R.T. Kajaus on suomenhevosten kenttämestari 2001,  lisäksi sillä on 6. sija estemestaruuksissa ja 9. sija koulumestaruuksissa. Kajaus on kilpaillut 10 vuoden ajan kansallisella tasolla voittaen ja sijoittuen kaikissa kolmessa lajissa amatööriomistajansa kanssa.

Ori on osoittautunut kestäväksi myös terveydeltään – sillä ei ole mitään kesäihottumaoireita, allergioita, kaviorustonluutumaa tai kinnerpattimuutoksia. Se ei stressaa, syö hiekkaa, eikä sillä ole kertaakaan havaittu testeissä edes matoja. Se ei myöskään ole koskaan tarvinut nivelpiikityksiä, ei edes kovimpien kilpailukausiensa aikana.

Oriilla on vuosilta 2004-2019 syntyneitä jälkeläisiä 45 kpl, joista ori Taika Tami oli kolmevuotiaana näyttelynsä paras varsa. Tami voitti lisäksi Harjun laatuarvostelukarsinnan ollen samalla lupaavin estehevonen. 5-vuotiaana se sijoittui laatuarvostelussa ja aluetasolla kentässä ja koulussa sekä osallistui ainoana suomenhevosena esteratsastuksen Racing Noviisisarjaan 2012. Taika Tami oli Tapiola-kasvattajakilpailun kolmas vuonna 2013. Sorajouhi on kilpaillut kansallisella tasolla kaikissa kolmessa lajissa isänsä tavoin. Vuonna 2014 se oli estemestaruuksien viides ja voitti Prix de HKScan-aluekoululuokan. Runotyttö kantakirjattiin ratsusuunnalle ratsastettavuudella kesällä 2015 ja upeasti liikkuva Seremoniamestari voitti Ypäjällä 4-vuotiaiden suomenhevosten ryhmäratsastusluokan syksyllä 2015. Vuonna 2018 Seremoniamestari sai useita voittoja ja sijoituksia HeB-HeA -luokissa. Lisäksi Kajanus sijoittui 5-vuotiaiden laatuarvostelussa 2018. Sivukuva aloitti kilpailu-uransa kaudella 2019 voittaen mm. ensimmäisissä kilpailuissaan Pohjanmaan nuorten hevosten kouluhallimestaruuden ja  syksyllä Pohjanmaan alueen koulujoukkuemestaruuspronssia. Suuremmat ikäluokat ovat vasta tulossa kilpailukentille.

Varsojen omistajat ovat kehuneet niiden toimivuutta ja opetuksen helppoutta. R.T. Kajaus on toiminut hyvin mm. kuumien ja hermostuneiden tammojen kanssa tasoittamaan varsan luonnetta. Varsat ovat saaneet näyttelyissä useimmiten II-palkintoja selvästi isäänsä paremmilla jalkapisteillä, mm. Balanssi-Toivo 8,5.

28-vuotias ori on edelleen hyvässä kunnossa. Kaudella 2018 se oli suosituin sh-ratsuori 20 tammalla! Sen suosiota selittävät mm. monelle tammalle sopiva harvinainen suku, todistetusti rautainen terveys sekä yhteistyöhaluiset ja hyvin suorittaneet jälkeläiset. Viime kausilla siemenen laatu on pysynyt yhtä hyvänä kuin aiemminkin.

R.T. Kajauksen emälinjalla on hienosti menestyneitä ravitammoja, mm. Kuningatarkilpaan useasti osallistunut, kuvankauniiksi kehuttu Purjetähti. Kajauksen emä E.T. Purje on jälkeläispalkittu R-suunnan Valio-palkinnolla. Kajauksen emälinjalta kansallisella tasolla ovat Kajauksen lisäksi kilpailleet Almaa, Vejanitar, Samettiruusu, E.T. Turilo ja R.T. Lipsu sekä aluetasolla myös R.T. Ulriikka. Samettiruusu voitti laatuarvostelun kolmevuotiaana ja palkittiin parhaasta rakenteesta neljävuotiaana. R.T. Rapsakka on kantakirjattu 40 rakennepisteellä ratsusuunnalle (ratsastettavuudella ilman palkintoa). E.T. Purje on periyttänyt todella toimivaa ja palvelevaa luonnetta, joka ravihevossuvuista huolimatta on tuottanut menestyneitä ratsuja.

Lue lisää Kajauksen Facebookista tai verkkosivuilta!

Valitettavasti joudumme rajoittamaan käytön vain ennalta sovittuihin tammoihin. Ensisijaisesti palvelemme keinona siemennettäviä tammoja, mutta siirrotkin voivat olla järjestettävissä. Otathan ajoissa yhteyttä, niin voimme suunnitella tammallesi parhaan mahdollisen vaihtoehdon haastavassa tilanteessa. Ori on yhä virkeä ja elämäniloinen eläkeläinen, rajoitukset johtuvat käytännön järjestelyistä.

 

Varausmaksu 200 e (sis. oriin kaksi käyntiä asemalla, seuraavat käynnit 80 e / kerta, matkaa tulee 240 km / käynti)

 

Varsamaksu 450 e (10 pv ikäisestä varsasta. Huom! Jalostusarvostelluille (aiemmin kantakirjaus) tai jälkeläispalkituille I-palkinnon tammoille ei varsamaksua. II-palkinnolla jalostusarvostellut / jälkeläispalkitut, erisukuiset tai kilpailuissa menestyneet (sijoitus kansallisella tasolla / laatuarvostelufinaalissa / II-palkintoon riittävä raviennätys) -50 % varsamaksusta.)

i. Toto ii. Totti iii. Ihme-Toti
iie. Vako
ie. Kuiske iei. Tommi
iee. Relu
e. E.T. Purje ei. Erilo eii. Eri-Uljas
eie. Ilo
ee. Purjetähti eei. Purje
eee. Murtin-Tähti

Sirun Oliver

I-PALKINNON RATSUKANTAKIRJAORI TARJOLLA JALOSTUKSEEN

  • SUOMENHEVOSTEN ESTEMESTARI 2011
  • SUOMENHEVOSTEN ESTEMESTARUUSPRONSSI 2012
  • POHJANMAAN SUOMENHEVOSTEN ALUE-ESTEMESTARI 2010 ja 2013
  • Useita voittoja ja sijoituksia kansallisista este- ja koululuokista

Erittäin nöyrä, erinomaisen luonteen omaava suoritushevonen, joka syttyy suorittaessa ja silti toimii ratsastusterapiassa terapiaratsuna asiallisesti. Hyvästä ratsastettavuudesta kertoo useat sijoitukset kansallisista este- ja koululuokista usean ratsastajan kanssa. Hyvä terveys ja kestävyys ovat myös mahdollistaneet useamman peräkkäisen ja rankankin kilpailukauden.

Oliverin täyssisko Sirun Valpuriina 21,4a-23,5 on vuoden 2012 ravikuningatar. Muita sisaruksia mm. Sirun Viikari 25,8a, Kihin Siru 26,0 josta Wizard Stina 23,4a-24,7.

Jälkeläisiä Oliverilla on 7 kappaletta, joista vanhimmat nyt 4-vuotiaita.

Varausmaksu 100 
Varsamaksu 10 päivän ikäisestä varsasta 500 €

Lue lisää Oliverin Facebookista!

Ensimmäinen lähetys jokaisella oriilla on 200 euroa, seuraavat 70 euroa.

Tilaukset edelliseen päivään klo 21 mennessä. 

K-Top Stable, Satu Kiviniemi puh. 050 514 8486

Ulkomaiset Oriit

Anne Niemi Vöyriltä toimii Muutamien suurempien oriasemien maahantuojana Tanskasta meille Suomeen. Olemme sopineet hänen kanssaan, että menemällä hänen nettisivuille ja täyttämällä ”VARAA ORI” kaavakkeen Anne Niemi tilaa spermalähetyksen suoraan meille. Täytä lisätiedot kohtaan K-top Stable. Muista myös hyväksyä EHDOT, vaikka tuotkin tammasi meille siemennettäväksi. Näin tilaus saadaan käsiteltyä oikein. Ulkomaisten oriiden hinnat löytyvät niiden omilta englanninkielisiltä sivuilta. Mahdollisista ulkomaan tilauksista tarkemmat lisätiedot meiltä tai Annelta.

Anne Niemi puh. 0400 166 325 www.anneniemi.fi

Stutteri ASK www.stutteriask.dk

Helgstrand Dressage www.helgstranddressage.com/en/